header image
Powidła śliwkowe
Tradycja smażenia powideł
Metoda produkcji
Właściwości powideł
Powidła z Doliny Dolnej Wisły
Powidła śliwkowe
z Doliny Dolnej Wisły
są wpisane na Listę
Produktów Tradycyjnych
Ministerstwa Rolnictwa
i Rozwoju Wsi.
Strona główna
I Benowski Festiwal Przetworów Owocowo-Warzywnych PDF Drukuj E-mail

ImageStowarzyszenie Eko-Inicjatywa Benowska Ochotnicza Straż Pożarna,  Koło Gospodyń Wiejskich „Renawa” w Benowie 

Serdecznie Zapraszają na I Benowski Festiwal  Przetworów Owocowo-Warzywnych oraz Dożynki Sołeckie

Czytaj całość...
V Śliwkowe Spotkanie w Nowem PDF Drukuj E-mail

Image25 września o godz. 15.00 zapraszamy do parku "cegielnia", ul. Myśliwska w Nowem.

Czytaj całość...
Smażenie powideł w Grucznie - 21.09.2010 PDF Drukuj E-mail

ImageOrganizatorem smażenia „Powideł Gruczeńskich” jest Szkoła Podstawowa im. Jana Pawła II w Grucznie oraz Towarzystwo Przyjaciół Doliny Dolnej Wisły. Celem smażenia powideł przez szkołę jest m. in. krzewienie wśród uczniów poczucia przynależności do regionu i do swojej miejscowości, rozpowszechnianie rzadko spotykanych tradycji i lokalnych zwyczajów, upowszechnianie zdrowego odżywiania się, zapoznawanie z historią i kulturą własnego regionu, nauka pracy zespołowej i rozbudzanie poczucia odpowiedzialności za powierzone zadania.

Czytaj całość...
Święto Śliwki Nebrowskiej w Nebrowie Wielkim - 18.09.2010 PDF Drukuj E-mail
ImageŚwięto Powideł Nebrowskich
odbędzie się 18 września 2009 r. o godz 17.00
Jarmark Opaleński, 18 września 2010 r. PDF Drukuj E-mail
Image18 września 2010 r.
Boisko przy wale w Opaleniu
Czytaj całość...
<< Start < Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna > Ostatnia >>

Wyniki 1 - 9 z 48