header image
Powidła śliwkowe
Tradycja smażenia powideł
Metoda produkcji
Właściwości powideł
Powidła z Doliny Dolnej Wisły
Powidła śliwkowe
z Doliny Dolnej Wisły
są wpisane na Listę
Produktów Tradycyjnych
Ministerstwa Rolnictwa
i Rozwoju Wsi.
Strona główna arrow Miejsca wytwarzania arrow Gzin
Gzin PDF Drukuj E-mail
powidła z Gzina
powidła z Gzina
Powidła Gzińskie są smażone w jednym miedzianym kotle przez dwóch producentów. Reaktywowane w 2004 roku. Wielkość produkcji około 100 słoików w sezonie.

< Poprzedni   Następny >
gdzie kupić?
W dziale Producenci powideł publikujemy dane teleadresowe producentów - sprzedawców powideł z Doliny Dolnej Wisły.
kocioł kuprowy
Powidła z Doliny Dolnej Wisły
powidła
Powidła śliwkowe z Doliny Dolnej Wisły są wpisane na Listę Produktów Tradycyjnych prowadzoną przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.