header image
Powidła śliwkowe
Tradycja smażenia powideł
Metoda produkcji
Właściwości powideł
Powidła z Doliny Dolnej Wisły
Powidła śliwkowe
z Doliny Dolnej Wisły
są wpisane na Listę
Produktów Tradycyjnych
Ministerstwa Rolnictwa
i Rozwoju Wsi.
Strona główna arrow Miejsca wytwarzania arrow Kozielec
Kozielec PDF Drukuj E-mail

Powidła Kozieleckie
Powidła Kozieleckie
Powidła Kozieleckie. Reaktywowane w 2003 roku przez trzech producentów we wsi Kozielec k. Bydgoszczy. Smażenie odbywa się w dwóch miedzianych kotłach i patelni, wielkość produkcji nie przekracza 500 słoików.

< Poprzedni
gdzie kupić?
W dziale Producenci powideł publikujemy dane teleadresowe producentów - sprzedawców powideł z Doliny Dolnej Wisły.
kocioł kuprowy
Powidła z Doliny Dolnej Wisły
powidła
Powidła śliwkowe z Doliny Dolnej Wisły są wpisane na Listę Produktów Tradycyjnych prowadzoną przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.